OOK LEUK
SOCIAL
ADRES Herkingen Marina Kaaidijk 29 3249 AJ Herkingen The Netherlands
CONTACT e: info@oceanpeople.nl m: +31(0)6-54766255 (Yvonne) m: +31(0)6-21287811 (Paul)
Met OCEANPEOPLE kom je verder!
Copyright © 2001-2024 OceanPeople

9 februari 2018

DE PINDAROTSEN VAN PAUL

#1
#1 #2

2018

HET ULTIEME BOOTGERECHT VAN

….

“Wat is hét bootgerecht bij u aan boord? Deel het met ons en de hele wereld. Stuur een foto en het recept naar ons en wij publiceren het hier op de site. We kijken al uit naar al het lekkers en ook naar de bijbehorende verhalen.
#2

Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten 6 grote repen melk of pure chocolade 2 zakjes amandelschaafsel 2 zakken ongezouten pinda’s 1 zak rozijnen 1 klein pak cornflakes Genoeg voor ongeveer 70 pindarotsen

Bereidingswijze

1. Rooster de geschaafde amandelen lichtbruin en doe deze op een bord om af te koelen. 2. Rooster de ongezouten pinda’s en plaats ook deze op een bord om af te koelen. 3. Crunch een paar handen vol cornflakes in kleine stukjes. 4. Meng de afgekoelde pinda’s en amandelschaafsel in een grote kom of pan samen met de rozijnen en de cornflakes. 5. Verwarm een pan met water. Breek de repen chocolade in kleine brokken in een steelpannetje en plaats dit in de pan met kokend water, zodat de chocolade, al roerend, smelt volgens de au bain-marie methode. 6. Neem het steelpannetje met de gesmolten chocola van het vuur en mix de chocola met het mengsel van o.a. pinda’s en cornflakes, uit stap 4. Eventueel extra gecrunchte cornflakes toevoegen om de rotsen wat steviger te maken. 7. Maak met behulp van 2 lepels grote rotsen. De grootte is zodanig dat de rotsen in 2-3 happen te consumeren zijn. Plaats de lauwwarme rotsen los van elkaar op een bord of snijplank die omwikkeld is met aluminiumfolie, om vervolgens 2 tot 3 uur in een koelkast af te koelen. De rotsen slinken niet tijdens het afkoelen (gelukkig). Serveer de pindarotsen koud, vergezeld van lekkere koffie of thee. De koffie kan aangevuld worden met een cognacje of koffielikeur. Variatietip: in plaats van melkchocolade en pure chocolade kun je ook witte chocolade gebruiken. Bij allergieën zijn de pinda’s weg te laten, dan heten ze “chocoladerotsen”. Allergie : niet lactose vrij, bevat sporen van noten, vegetarisch, niet gluten vrij.

Benodigdheden

Koekenpan Grote kookpan Steelpannetje Borden Grote kom Kommetjes Snijplanken Aluminiumfolie Twee lepels Paar grote koelkasten, eventueel verspreid over meerdere boten (pas op: risico op spontaan verlies van eindproduct; vooraf tellen).

Voedingswaarden, per pindarots

energie gevend eiwit met name bij witte chocola koolhydraten door de pinda’s en amandelschaafsel een bron van …… vet plenty waarvan verzadigd (meer dan) voldoende natrium geen idee vezels gezonde, uit de cornflakes

Recepten.

OOK LEUK
SOCIAL
ADRES Herkingen Marina Kaaidijk 29 3249 AJ Herkingen The Netherlands
CONTACT e: info@oceanpeople.nl m: +31(0)6-54766255 (Yvonne) m: +31(0)6-21287811 (Paul)
Met OCEANPEOPLE kom je verder!
Copyright © 2001-2024 OceanPeople

Recepten.

9 februari 2018

DE PINDAROTSEN VAN PAUL

#1

Bereidingswijze

1. Rooster de geschaafde amandelen lichtbruin en doe deze op een bord om af te koelen. 2. Rooster de ongezouten pinda’s en plaats ook deze op een bord om af te koelen. 3. Crunch een paar handen vol cornflakes in kleine stukjes. 4. Meng de afgekoelde pinda’s en amandelschaafsel in een grote kom of pan samen met de rozijnen en de cornflakes. 5. Verwarm een pan met water. Breek de repen chocolade in kleine brokken in een steelpannetje en plaats dit in de pan met kokend water, zodat de chocolade, al roerend, smelt volgens de au bain-marie methode. 6. Neem het steelpannetje met de gesmolten chocola van het vuur en mix de chocola met het mengsel van o.a. pinda’s en cornflakes, uit stap 4. Eventueel extra gecrunchte cornflakes toevoegen om de rotsen wat steviger te maken. 7. Maak met behulp van 2 lepels grote rotsen. De grootte is zodanig dat de rotsen in 2-3 happen te consumeren zijn. Plaats de lauwwarme rotsen los van elkaar op een bord of snijplank die omwikkeld is met aluminiumfolie, om vervolgens 2 tot 3 uur in een koelkast af te koelen. De rotsen slinken niet tijdens het afkoelen (gelukkig). Serveer de pindarotsen koud, vergezeld van lekkere koffie of thee. De koffie kan aangevuld worden met een cognacje of koffielikeur. Variatietip: in plaats van melkchocolade en pure chocolade kun je ook witte chocolade gebruiken. Bij allergieën zijn de pinda’s weg te laten, dan heten ze “chocoladerotsen”. Allergie : niet lactose vrij, bevat sporen van noten, vegetarisch, niet gluten vrij.

Benodigdheden

Koekenpan Grote kookpan Steelpannetje Borden Grote kom Kommetjes Snijplanken Aluminiumfolie Twee lepels Paar grote koelkasten, eventueel verspreid over meerdere boten (pas op: risico op spontaan verlies van eindproduct; vooraf tellen).

Voedingswaarden, per pindarots

energie gevend eiwit met name bij witte chocola koolhydraten door de pinda’s en amandelschaafsel een bron van …… vet plenty waarvan verzadigd (meer dan) voldoende natrium geen idee vezels gezonde, uit de cornflakes

Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten 6 grote repen melk of pure chocolade 2 zakjes amandelschaafsel 2 zakken ongezouten pinda’s 1 zak rozijnen 1 klein pak cornflakes Genoeg voor ongeveer 70 pindarotsen

Alle andere lekkere recepten voor op een

avontuurlijke reis vindt u op de

desktopversie van deze website.