ADRES
Herkingen Marina
Kaaidijk 29
3249 AJ Herkingen
The Netherlands
CONTACT
e: info@oceanpeople.nl
m: +31(0)6-54766255 (Yvonne)
m: +31(0)6-21287811 (Paul)
Met OCEANPEOPLE kom je verder!
Copyright © 2001-2024 OceanPeople
9 februari 2018
DE PINDAROTSEN VAN PAUL
nieuwste gerecht: pindarotsen
#1
2018
HET ULTIEME BOOTGERECHT VAN
….
“Wat is hét bootgerecht bij u aan boord? Deel het met ons en de hele
wereld. Stuur een foto en het recept naar ons en wij publiceren het
hier op de site.
We kijken al uit naar al het lekkers en
ook naar de bijbehorende verhalen.
#2
Bereidingstijd: 2 uur
Ingrediënten
6 grote repen melk of pure chocolade
2 zakjes amandelschaafsel
2 zakken ongezouten pinda’s
1 zak rozijnen
1 klein pak cornflakes
Genoeg voor ongeveer 70 pindarotsen
Bereidingswijze
1.
Rooster de geschaafde amandelen lichtbruin en doe deze op een bord om af te koelen.
2.
Rooster de ongezouten pinda’s en plaats ook deze op een bord om af te koelen.
3.
Crunch een paar handen vol cornflakes in kleine stukjes.
4.
Meng de afgekoelde pinda’s en amandelschaafsel in een grote kom of pan samen met de rozijnen en de cornflakes.
5.
Verwarm een pan met water. Breek de repen chocolade in kleine brokken in een steelpannetje en plaats dit in de pan met kokend water,
zodat de chocolade, al roerend, smelt volgens de au bain-marie methode.
6.
Neem het steelpannetje met de gesmolten chocola van het vuur en mix de chocola met het mengsel van o.a. pinda’s en cornflakes,
uit stap 4. Eventueel extra gecrunchte cornflakes toevoegen om de rotsen wat steviger te maken.
7.
Maak met behulp van 2 lepels grote rotsen. De grootte is zodanig dat de rotsen in 2-3 happen te consumeren zijn.
Plaats de lauwwarme rotsen los van elkaar op een bord of snijplank die omwikkeld is met aluminiumfolie, om vervolgens 2 tot 3 uur in
een koelkast af te koelen. De rotsen slinken niet tijdens het afkoelen (gelukkig).
Serveer de pindarotsen koud, vergezeld van lekkere koffie of thee. De koffie kan aangevuld worden met een cognacje of koffielikeur.
Variatietip: in plaats van melkchocolade en pure chocolade kun je ook witte chocolade gebruiken.
Bij allergieën zijn de pinda’s weg te laten, dan heten ze “chocoladerotsen”.
Allergie : niet lactose vrij, bevat sporen van noten, vegetarisch, niet gluten vrij.
Benodigdheden
•
Koekenpan
•
Grote kookpan
•
Steelpannetje
•
Borden
•
Grote kom
•
Kommetjes
•
Snijplanken
•
Aluminiumfolie
•
Twee lepels
•
Paar grote koelkasten, eventueel verspreid over meerdere boten (pas op: risico op spontaan verlies van eindproduct; vooraf tellen).
Voedingswaarden, per pindarots
•
energie
gevend
•
eiwit
met name bij witte chocola
•
koolhydraten
door de pinda’s en amandelschaafsel een bron van ……
•
vet
plenty
waarvan verzadigd
(meer dan) voldoende
•
natrium
geen idee
•
vezels
gezonde, uit de cornflakes
Recepten.